Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, σύμφωνα με την ΥΑ 609/16822/14-02-2017 (ΦΕΚ 600/Β/24-02-17) του ΥΠΑΑΤ  «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις»


Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έως την 27η Μαρτίου 2018. (Όταν δεν υπάρχει ήδη εγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ γίνεται νέα εγγραφή).

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Επίσης στην αίτηση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών (σε ΕΓΣΑ87), κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του. Επιλέξιμα αγροτεμάχια για χορήγηση άδειας είναι αυτά που διαθέτουν δικαιολογητικά ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο/α μίσθωσης για περίοδο μίσθωσης μεγαλύτερη ή ίση των επτά (7) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.(Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.)

  • Η οριστικοποίηση των αιτήσεων μετά τους απαραίτητους ελέγχους θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 15 Μαΐου.
  • Στην συνέχεια θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά οι μη επιλέξιμοι αιτούντες, ενώ θα ακολουθήσει περίοδος 10 ημερών για την υποβολή ενστάσεων.
  • Ακολουθεί η ηλεκτρονική ενημέρωση των αιτούντων για την βαθμολογία τους. Όσοι διαφωνούν μπορούν να υποβάλουν ένσταση στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
  • Οι οριστικοί πίνακες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου το αργότερο μέχρι 27 Ιουλίου.


  Ο Δ/ντης

        Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Νικόλαος Τάκας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

                                         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.