Με μηνύσεις απειλεί η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας έναν ακροδεξιό πολιτικό, ο οποίος αποκάλεσε τους Τούρκους «καμηλιέρηδες» που πρέπει να γυρίσουν στις «λασποκαλύβες» τους.

Μιλώντας ανήμερα της πρώτης Τετάρτης της Σαρακοστής των καθολικών -ημέρα κατά την οποία συνηθίζεται στη Γερμανία οι πολιτικοί να πετούν καρφιά κατά των αντιπάλων υπό τύπον αστειότητας- ο επικεφαλής της ξενοφοβικής «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» στο κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ έστρεψε τα πυρά του κατά των τουρκικής καταγωγής Γερμανών που αντιδρούν στην προοπτική να μετονομαστεί σε υπουργείο «Πατρίδας» το υπουργείο Εσωτερικών, όπως προβλέπει η συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των δύο κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης και των Σοσιαλδημοκρατών.

«Αυτοί οι πραματευτάδες που φέρουν την ευθύνη για τη γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων θα μας μιλήσουν για ιστορία και για πατρίδα; Έχουν τρελαθεί», είπε ο Άντρε Πόγκενμπουργκ απευθυνόμενος σε κομματικά στελέχη. «Να γυρίσουν εκεί που ανήκουν αυτοί οι καμηλιέρηδες : πολύ, πολύ πέρα από το Βόσπορο, στις λασποκαλύβες τους και τις πολλές γυναίκες τους».

Ενώ χαρακτήρισε «συρφετό χωρίς πατρίδα» τους τουρκικής καταγωγής Γερμανούς που έχουν διπλή υπηκοότητα.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας της Γερμανίας (TGD), που εκπροσωπεί κάπου τρία εκατομμύρια άτομα , Γκιοκάι Σοφούογλου είπε ότι θα κατατεθεί μήνυση κατά του Πόγκενμπουργκ για υποκίνηση φυλετικού μίσους. Ήδη η εισαγγελία της Δρέσδης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ κατηγορώντας στελέχη του AfD -χωρίς να κατονομάσει το κόμμα- ότι χρησιμοποιούν στο πλαίσιο στοχευμένης πολιτικής στρατηγικής μια εμπρηστική ρητορική που υποδαυλίζει το μίσος. «Αυτό που βλέπω είναι πολιτική που έχουν αναγάγει σε στρατηγική την ακραία φρασεολογία και το μίσος. Ελπίζω οι πολίτες αυτής της χώρας να μην επιτρέψουν να παρασυρθούν», τόνισε.

Αλλά ακόμη και ο ηγέτης του ΑfD σ’ ολόκληρη τη χώρα, Γιεργκ Μόιτεν είπε ότι τα σχόλια του Πόγκενμπουργκ ήταν «παρατραβηγμένα και δεν θα έπρεπε να έχον γίνει».

Ο ίδιος ο Πόγκενμπουργκ, πάντως, είπε ότι δεν θεωρεί πως έκανε κάτι κακό και αν και ήταν «λίγο ζαλισμένος» από την κατανάλωση αλκοόλ, είχε τον έλεγχο όταν έκανε «πολιτική σάτιρα», όπως συνηθίζεται τη συγκεκριμένη ημέρα στη Γερμανία…

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.