Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Γρεβενών: “Καμία διακοπή νερού σε λαϊκή οικογένεια” …

14 Φεβρουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΓ για τις διακοπές νερού για χρέη πάνω από 300 ευρώ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12 Φλεβάρη.

Σε μια εποχή που η επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Το 3ο μνημόνιο φέρνει σαρωτικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και περαιτέρω τσάκισμα των δικαιωμάτων στην Υγεία και την Πρόνοια, ανελέητη φορομπηξία και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας με την απειλή να βγουν στο σφυρί τα σπίτια τους.

Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό η Δημοτική Αρχή παίρνει θέση απέναντι στα λαϊκά στρώματα ξεκινώντας τις διακοπές νερού σε οικογενειάρχες και μαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν. Σε μια περιοχή που η ανεργία αγγίζει το 50%.

Δεν θα επιτρέψουμε καμιά διακοπή νερού σε λαϊκή οικογένεια, σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, που δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του νερού.

Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΓ και την δημοτική αρχή:

  • Καμία διακοπή νερού σε λαϊκή οικογένεια, σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό.
  • Μείωση τουλάχιστον 50% και στα πάγια των τιμολογίων για τους απλήρωτους, τους ανέργους, τους περιστασιακά και μερικά απασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να καταργήσει το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή λογαριασμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, οργανωμένα, μέσα από τα συνδικάτα τους να μην ανεχθούν αυτή την κατάσταση.

Να μην αφήσουν καμία διακοπή σε νερό ή ρεύμα κανένα σπίτι να μην βγει στο σφυρί.

Λαϊκή Συσπείρωση

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018 at 09:37 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply