Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τις αρχές Μάρτη Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμοι κλείνουν διαμερίσματα για πρόσφυγες-μετανάστες- Τεράστια οικονομική ζημιά για έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών σε αναμονή…

14 Φεβρουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Μετά τον οικονομικό όλεθρο έξι ξενοδοχείων του ορεινού όγκου Γρεβενών , οι οποίοι είχαν τα διαπιστευτήρια για φιλοξενία προσφύγων –μεταναστών που δεν ήρθαν ποτέ, ήρθε και η ώρα του απολογισμού. Η παραμονή των 156 προσφύγων -μεταναστών στα καταλύματα των Γρεβενών έφερε μόνο ζημία αν κρίνουμε το μικρό χρονικό διάστημα παραμονής τους και την εικόνα που άφησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» οι φθορές είναι τέτοιες που απαιτείται ένα ικανό χρηματικό ποσό για την επανεκκίνησή τους, το οποίο δεν υπάρχει.

Οι 650 πρόσφυγες που θα έφερνε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μετά από τις οδηγίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πήγαν αλλού, όπως και οι 156 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενήθηκαν από τις 12 Δεκεμβρίου στα Γρεβενά. Άλλοι στην Κόρινθο, άλλοι στην Εύβοια με πολύ περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν και χωρίς αυτό να απασχολεί κανέναν. Εξάλλου αυτή είναι και η πολιτική , να ικανοποιηθούν όλοι και κυρίως τα δικά μας τα παιδιά με όποιο τίμημα.

Τα έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, έχασαν την καλύτερη περίοδο, αυτή των Χριστουγέννων αναμένοντας τις προσφυγικές ροές και τώρα αναζητούν εναγωνίως τρόπο να επανέλθουν σε μια φυσιολογική ροή εν μέσω σεζόν. Η επένδυση στο προσφυγικό δυστυχώς είναι κυβερνητική επιλογή με καταστροφικές συνέπειες για όσους δέχτηκαν λόγω ανάγκης να στεγάσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την αρμοδιότητα που έχουν οι δήμοι στο εξής να μισθώνουν διαμερίσματα για πρόσφυγες –μετανάστες, συνειδητοποιούμε σε ποια ανεξέλεγκτη κατάσταση βρίσκεται το προσφυγικό θέμα. Ήδη η Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) μέσω της αναπτυξιακής της ΠΕΤΑ Α.Ε. έχει συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για να πάρει διαμερίσματα από την PRAKSIS, όπου και θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά οι δήμοι μπορεί να συνεργαστούν και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις για να μισθώσουν διαμερίσματα. Αυτά ξεκινούν από την 1η του Μάρτη με τα προνόμια πια των προσφύγων –μεταναστών να μας ξεπερνούν. Οι τοπικές κοινωνίες αιφνιδιάζονται και γίνονται πιόνια των επικίνδυνων και λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018 at 13:05 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply