Τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία από το λαθρεμπόριο καπνού που έχει πάρει ευρύτερες διάστασεις λόγω της βαριάς υπερφορολόγησης χτυπάει για άλλη μια φορά ο ΣΕΒ.

Μια από τις πλέον ατροφικές δράσεις των μνημονίων ήταν η ατζέντα καταπολέμησης της διαφθοράς που θα έπρεπε να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων των διαρθρωτικών αλλαγών, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σήμερα στο «2nd ANTI CORRUPTION FORUM: Για μια βιώσιμη οικονομία στον κλάδο του καπνού», που πραγματοποιείται στο Κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Σκέρτσος κάλεσε την Πολιτεία να συνεργαστεί γρήγορα και εποικοδομητικά με τις επιχειρήσεις του κλάδου για την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου δράσης πάταξης του λαθρεμπορίου, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «η ανάπτυξη της παράνομης αγοράς καπνικών προϊόντων στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της βαριάς φορολόγησης στον κλάδο και της αδυναμίας του κράτους να ενδυναμώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, θέτει σε κίνδυνο 60.000 θέσεις εργασίας σε όλη την εγχώρια αλυσίδα αξίας καπνικών -παραγωγή, μεταποίηση και λιανική πώληση τσιγάρων και καπνών».

Σημείωσε, τέλος, πως έστω και τώρα «το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και τουλάχιστον να μην υπάρξουν και άλλες αυξήσεις φόρων που τελικά ζημιώνουν τόσο τα κρατικά έσοδα όσο και τη νόμιμη αγορά», καθώς και παρά το γεγονός ότι από την 1/1/2017 η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στα καπνικά προϊόντα εντός της ΕΕ τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται και η τάση τους παραμένει πτωτική ή στην καλύτερη περίπτωση σταθερή, σε σχέση με προηγούμενα έτη.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.