Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ποτό που χτίζει γερά κόκαλα -Εχεις κάθε λόγο να πιεις λίγο παραπάνω

11 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Και ποιος δεν θέλει να πιει ένα ποτό όταν βγαίνει έξω με την

παρέα του το βράδυ.

Ένα ποτάκι μπορεί να μας χαλαρώσει ή ακόμα να μας φέρει σε κέφι και να μας κάνει πιο κοινωνικούς.

Σίγουρα όμως το αλκοόλ θέλει μέτρο και προσοχή. Μάλλον δεν θέλεις να θυμάσαι εκείνα τα βράδια των φοιτητικών χρόνων που περνούσες καλά κι αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Υπάρχουν όμως και κάποια ποτά έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, ωστόσο κι αυτά καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο.

Ένα από αυτά χρησιμοποιείται αρκετά στα κοκτέιλ, αλλά και μόνο του σε δροσιστικά σφηνάκια.

Εκτός από ωραία γεύση και κέφι στην παρέα, το ποτό αυτό έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το σώμα και την υγεία μας.


Στην έρευνα, που διεξήχθη στο Κέντρο Ερευνών και Προηγμένων Μελετών στο Μεξικό, ποντίκια που έλαβαν φρουκτάνες από το μπλε φυτό agave, παρήγαγαν περίπου 50% περισσότερη οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που δηλώνει την παραγωγή ενός νέου οστού. Ακόμη, η διάμετρος των οστών τους ήταν μεγαλύτερη μετά από 8 εβδομάδες.

Ο Dr Mercedes Lopez, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στην αντίδραση ανάμεσα στις φρουκτάνες και στα βακτήρια των εντέρων που επιτρέπουν στα μόρια σακχάρου να κρατήσουν τις θρεπτικές ουσίες και να τις μετατρέψουν σε κύτταρα οστών.

«Η κατανάλωση των φρουκτάνων που περιέχονται στο φυτό agave, σε συνδυασμό με επαρκή εντερικά μικρόβια, προωθεί τον σχηματισμό ενός νέου οστού, ακόμη και αν υπάρχει οστεοπόρωση», εξηγεί.

Shutterstock

Έτσι, τα αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης μιας εναλλακτικής θεραπείας για την οστεοπόρωση, μια ασθένεια που προσβάλλει 200 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Εκτός από την πιθανότητα θεραπείας της οστεοπόρωσης, η τεκίλα έχει και άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και ακόμα να καταπολεμήσει τη χοληστερίνη.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα βγεις για ποτό, μπορείς να πιεις ένα σφηνάκι.

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, 2018 at 12:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply