ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ – ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Βαρδαλή Σάκη στα Γρεβενά. Κατά την επίσκεψη στο 2ο γυμνάσιο και στο νοσοκομείο της πόλης του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ολοκληρώθηκε στη κατάμεστη  αίθουσα  του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών όπου πραγματοποίησε ομιλία  με θέμα “Πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί των ΝΑΤΟ-ΕΕ στα Βαλκάνια, η πρόταση του ΚΚΕ”.

Στην αρχή της εκδήλωσης απονεμήθηκε από το γραμματέα της Επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θανάση Χαστά, πίνακας με το λογότυπο του κόμματος για τα 100 χρόνια, μιας και η ΚΟ Γρεβενών του ΚΚΕ βγήκε πρώτη στην άμιλλα για την οικονομική εξόρμηση του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία.

Στην ομιλία του τόνισε:

«Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να βοηθήσει το σύστημα να ξεπεράσει την κρίση του και κανένας δεν μπορεί τώρα να επικαλείται πως δε γνωρίζει. Τα τρία χρόνια είναι αρκετό διάστημα να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Και δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Μετά από μια «περήφανη» & «δύσκολη» διαπραγμάτευση έξι μηνών, ψήφισε το 3ο μνημόνιο. Με την πρώτη αξιολόγηση έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Με τη δεύτερη φόρτωσε στο λαό ένα 4ο μνημόνιο με πάνω από 5,4 δις φόρους. Και με την τρίτη αξιολόγηση, εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που σχεδιάζει με το κουαρτέτο, έβαλε στο στόχαστρο και το δικαίωμα της απεργίας. Το οποίο δεν τόλμησαν να πειράξουν, παρά τη χολή που ξερνούσαν και τη λάσπη που πετούσαν στο εργατικό κίνημα, οι προκάτοχοί της, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όλα αυτά και πολλά άλλα μέτρα, προστέθηκαν στα μέτρα της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που είχαν φορτώσει στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας και που κανένα δε πήρε πίσω η σημερινή Κυβέρνηση. Και στα ενδιάμεσα δεν καθόταν με σταυρωμένα χέρια.  Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ξέπλυνε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό στο “διαβολικά καλό” πρόσωπο του Τραμπ, συνεργάζεται στενά – και στρατιωτικά – με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και άλλα πολλά.»

«Θα ρωτήσει κάποιος, μα καλά, δεν υπάρχει αρνητικός συσχετισμός; Για το λαό και τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μέρος αυτού του αρνητικού συσχετισμού.  Αρνητικός συσχετισμός, και βέβαια υπάρχει, αλλά αυτός θα αλλάξει μόνο απ’ τον ίδιο το λαό. Και σε καμιά περίπτωση στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων της ΕΕ. Θα αλλάξει μέσα από τη πάλη για την απόκρουση της σημερινής αντιλαϊκής επίθεσης, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών. Μέσα από τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.»

«Η στήριξη των συμφερόντων της αστικής τάξης δε περιορίζεται μόνο μέσα στη χώρα. Με αυτό οδηγό, η κυβέρνηση, εξελίσσεται σε «βαποράκι» του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, με στόχο τη προώθηση των σχεδίων του.  Γι’ αυτό έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά για να διευθετήσει την Ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τα όσα συμφωνήθηκαν εκεί. Ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης όμως δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.

Όσο για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ:

«Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που δικαιολογημένα ανησυχεί για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, να δει την ουσία του προβλήματος, το «δάσος» και όχι το «δέντρο».

Η «ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ,

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η συζήτηση για το όνομα με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, προϋποθέτει την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων και βεβαίως να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, χωρίς “ήξεις-  αφήξεις”.

Σε ότι αφορά το ονοματολογικό, η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και γνωστή εδώ και 25 χρόνια.

Το ΚΚΕ θεωρεί  και υποστηρίζει με συνέπεια ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων.

Γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην υποδαύλιση εθνικιστικής έξαρσης, στους αλυτρωτισμούς, σε διεκδικήσεις εδαφών, σε αλλαγές συνόρων – που βέβαια ποτέ δεν γίνονται αναίμακτα, πάντα την πληρώνουν οι λαοί – και φυσικά αξιοποιούνται υπαρκτά κι ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να υπάρχει το γνωστό “διαίρει και βασίλευε” ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και στα Βαλκάνια και αλλού.

Για να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω, προϋπόθεση είναι να αλλάξει το Σύνταγμα της FYROM ώστε να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές και εθνικιστικές επιδιώξεις που είναι διατυπωμένες σε αυτό, και ταυτόχρονα να υπάρξει ρητή διαβεβαίωση για διατήρηση των συνόρων.»

Η επίθεση του κεφαλαίου, της Κυβέρνησης και της ΕΕ

δε θα έχει τελειωμό, αν το εργατικό κίνημα

δεν βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις.

 

«Σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που να μη συνδέεται με την επιδίωξη του κέρδους.

Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού.

Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό».

ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.