Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιωτές φτάνουν τα 3,3 δισ.ευρώ στο τέλος του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ετσι, παραμένει πολύ δύσκολη η πλήρης εξόφληση των (πιο αναλυτικά) 3,332 δις ευρώ ως το τέλος του προγράμματος, όπως προβλέπει το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Και αυτό παρότι μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 584 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2017.

Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών- συνολικά 1,514 δις ευρώ- καταγράφεται στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ διαμορφώνονται στα 532 εκατ. ευρώ (711 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο), των νοσοκομείων στα 326 εκατ.εΕυρώ (486 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο), ενώ πυκνό «σκοτάδι» εξακολουθεί να καλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.


Με το κλείσιμο του 2017, τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονται στα 223 εκατ. ευρώ, άλλα 358 εκατ. ευρώ «βαραίνουν» τα Νομικά Πρόσωπα, ενώ στα 765 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι εκκρεμείς επιστροφές άμεσων και έμμεσων φόρων. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαφοροποιούνται, καθώς συμπεριλαμβάνονται και εκκρεμή αιτήματα χωρίς Ατομικό Φύλλο Εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να ανεβαίνει στα 1,127 δις ευρώ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.