Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΚΩΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (εικόνες)

Φεβρουάριος 3rd, 2018 by Χρήστος Μίμης


Την 1η Φεβρουαρίου, η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Τρύφωνα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον αγροτικό πληθυσμό, αφού θεω¬ρείται ο προστάτης άγιος των γεωργών και των αμπελουργών. Άλλωστε η εορτή του Αγίου συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία αρχίζει η σημαντικότερη αμπελουργική φροντίδα που είναι το κλάδεμα. Γι’ αυτό τον λόγο οι αμπε¬λουργοί δεν εργάζονται την ημέρα της εορτής του και ραντίζουν τα αμπέλια τους με τον αγιασμό που τελείται στους ναούς.


Στην περιοχή των Γρεβενών τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος Τρύφωνας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού Τρικώμου. Έτσι την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και πολλών ευλαβών πιστών.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τρικώμου και την ημέρα της εορτής, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς.

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 3rd, 2018 at 01:37 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply