Το Ρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) πραγματοποίησε δημοσκόπηση έχοντας ως αντικείμενο έρευνας τη συμβίωση και τον γάμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  το 56% των Ρώσων δεν θεωρεί ότι η συμβίωση συνιστά και γάμο (η νεολαία και η παλαιότερες γενιές, άνδρες και γυναίκες πρεσβεύουν τη ίδια άποψη). Αντίθετη άποψη έχει το 37% , όπως αναφέρει η ανακοίνωση του VICIOM.

Τον Ιανουάριο στην Ρωσική Δούμα κατατέθηκε νομοσχέδιο, το οποίο προτείνει να συμπεριληφθεί στον Οικογενειακό Δίκαιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας η έννοια «των de facto γαμήλιων σχέσεων», σύμφωνα με την οποία οι μη καταχωρισμένες επίσημα σχέσεις μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, εξισώνονται με τον θεσμό του επίσημου γάμου έπειτα από παρέλευση πέντε ετών συμβίωσης του ζεύγους με όλες τις απορρέουσες νομικές συνέπειες. Το 50% των ερωτηθέντων δεν ενέκρινε την εν λόγω πρόταση, ενώ υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε το 38%.

Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι, σε ποσοστό 46%, θεωρούν ότι η συμβίωση , «χωρίς σφραγίδες και ταυτότητες» είναι αποδεκτή μορφή σχέσης.

Στο ζήτημα των ζευγαριών που δεν έχουν παντρευτεί, αλλά έχουν παιδιά και δεν έχουν επισήμως καταχωριστεί ως οικογένεια, οι γνώμες διχάζονται . Το 48% δεν δέχεται ότι αυτές οι σχέσεις συνιστούν γάμο, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 42%. Ωστόσο στο ερώτημα , αν το ζεύγος θέλει να αποκτήσει παιδιά, θα έπρεπε να παντρευτεί επισήμως, το 71% απάντησε θετικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το VICIOM-SPUTNIK στο διάστημα 25-26 Ιανουαρίου του 2018.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.