Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πελώριο σμαράγδι βάρους 1,5 κιλού βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας

31 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Σμαράγδι βάρους άνω του 1,5 κιλού βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας και είναι ο μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος που ανασκάπτεται την τελευταία δεκαετία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πετράδι μήκους 14 εκατοστών και πλάτους 7 εκατοστών, μπορεί να αξίζει πάνω από 70.000 δολάρια.

«Ο κρύσταλλος εντοπίστηκε έγκαιρα και ανήλθε στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διατηρείται η αρχική του μορφή» δήλωσε ο Ευγένιος Βασιλέφσκι, διευθυντής της εταιρείας Malysheva.

Το σμαράγδι βάρους 1,5 κιλού που βρέθηκε σε ορυχείο της Ρωσίας. Φωτογραφία: rt

Τα σμαράγδια, με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους, είναι ο τρίτος πολυτιμότερος λίθος μετά τα διαμάντια και τα ρουμπίνια.

Το σμαράγδι που ανακαλύφθηκε είναι μοναδικό, σύμφωνα με την ρωσική «Guild of Jewelers».

«Τα σμαράγδια είναι πολύ σπάνιοι λίθοι – σε αντίθεση με τα διαμάντια ή τα ζαφείρια – ενώ τα μεγάλα διαμάντια είναι εξαιρετικά μοναδικά κομμάτια» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ένωσης και προσθέτει ότι το τεράστιο σμαράγδι είναι προφανώς πολύ υψηλής ποιότητας.

Το προηγούμενο μεγαλύτερο σμαράγδι που βρέθηκε στο Malyshevsky ονομάστηκε «πρόεδρος» προς τιμήν του πρώτου Ρώσου προέδρου, Μπόρις Γέλτσιν. Ζυγίζει 1,2 κιλά.

 

 

iefimerida

 

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018 at 13:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply