Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν και με γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάγια
επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Λαμίας (ΑΕΚ – Λαμία 2-0) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Τώρα περιμένει τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για να δει σε ποια θέση θα ολοκληρώσει αυτή τη «στροφή» του πρωταθλήματος.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη (Απόλλων Σμύρνης  Παναθηναϊκός 0-0), ενώ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής η Κέρκυρα κέρδισε εύκολα τον Πλατανιά (Κέρκυρα – Πλατανιάς 2-0).

Εκτός έδρας αποστολή περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που τους «χωρίζει» μόλις ένας βαθμός. Οι πρωταθλητές, ταξιδεύουν στην Τρίπολη για ν΄ αντιμετωπίσουν τον Αστέρα, που βρίσκεται κοντά στις «ευρωπαϊκές θέσεις». ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, μία ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο…

Παράλληλα μετά από μία «αγωνιστική κοιλιά», ο Ατρόμητος υποδέχεται την βελτιωμένη ΑΕΛ κι έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, αν και ο συγκεκριμένος αγώνας «κρύβει παγίδες».


Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα (Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-1) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Εκεί ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε με… φωνές από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με πέναλτι (Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-1) και προσωρινά ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάγωσε τη Νέα Σμύρνη στις καθυστερήσεις (Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1), η Ξάνθη πήρε με ανατροπή το τρίποντο (Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-1), ενώ ο Ατρόμητος νίκησε δύσκολα τη Λάρισα (Ατρόμητος – Λάρισα 1-0).

Οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής:

Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-0
(45`+3, 75` Τουράμ)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-0

ΑΕΚ-Λαμία 2-0
(40΄ Χριστοδουλόπουλος, 63΄ Λιβάγια)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1
(87΄ πέν. Πρίγιοβιτς)

Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-1
(57΄ Ντε Λούκας, 63΄ Φασίδης / 30΄ Γιουσούφ)

Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-0
(Ντάουντα 61΄)

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(90΄+1 Τζημόπουλος)

 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1
(21′ Ιγκλέσιας – 39′ πέν. Ανσαριφάρντ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγ.)

1. ΠΑΟΚ 43
2. Ολυμπιακός 42
3. ΑΕΚ 41
4. Ατρόμητος 37
5. Πανιώνιος 27
. Ξάνθη 27
. Αστέρας Τρίπολης 27
8. Παναθηναϊκός 23
9. ΑΕΛ 21
. Λεβαδειακός 21
11. Παναιτωλικός 19
. Λαμία 19
13. ΠΑΣ Γιάννινα 22
14. Απόλλων Σμύρνης 14
. Κέρκυρα 14
16. Πλατανιάς 9

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.