Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερντογάν vs Κιλιτσντάρογλου για νησιά «υπό ελληνική κατοχή»

Ιανουάριος 28th, 2018 by Χρήστος Μίμης

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος καταγγέλλει συχνά πυκνά τον τούρκο πρωθυπουργό για νησιά «υπό ελληνική κατοχή», σε μια πλειοδοσία εθνικιστικής ρητορικής.

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του κ.Κιλιτσντάρογλου.


«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον «λογαριασμό» στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!» τόνισε σε έντονο ύφος ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός απάντησε με τον τρόπο αυτό στις καταγγελίες του Κιλιτσντάρογλου ότι επί των ημερών του κυβερνώντος κόμματος AKP η Ελλάδα αφέθηκε να «καταλάβει» 18 διαφιλονικούμενες νησίδες του Αιγαίου. Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, η «απώλεια» οφείλεται στη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ως γνωστόν ο τουρκος πρωθυπουργός αμφισβητεί.

in

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 28th, 2018 at 16:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply