Αλλά και έλεγχος στα ανασφάλιστα

Τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, καταθέτοντας στις αρμόδιες εφορίες τις πινακίδες κυκλοφορίας, να τα επανακυκλοφορήσουν εντός του 2018.

Μέχρι και τον Απρίλιο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να φέρει σχετική διάταξη όπου θα επιτρέψει στους οδηγούς να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας έναντι τμήμα των τελών κυκλοφορίας του 2018.

Έτσι:

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας εντός μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2017, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Για παράδειγμα: Επιβατικό Ι.Χ. 1.000 κ. εκ. έχει ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120 ευρώ. Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται άρσης ακινησίας στις 28 Ιουνίου 2018: Για ένα μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120 x (2/12) = 20 ευρώ. Για τρεις μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας είναι 120 x (4/12) = 40 ευρώ.


Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι από το Πάσχα θα υπάρξει ρύθμιση ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν να πάρουν πινακίδες έστω και για ένα μήνα. Για τα ανασφάλιστα οχήματα η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ηλεκτρονικός έλεγχος των Ι.Χ.

Να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να στείλει νέα ειδοποιητήρια προς οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα τον Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά για την εξάλειψη του φαινομένου των αυτοκινήτων που δεν φέρουν κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.