Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ», ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ Ι. Μ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ (video)

26 Ιανουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Η τρίτη κατά σειρά συνάντηση, του μηνός Ιανουαρίου, για την Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου με παρουσία πλήθους κόσμου. Αυτήν την φορά καλεσμένος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Το θέμα που διαπραγματεύτηκε, καθηλώνοντας το κοινό, ήταν «Η αγάπη είναι απλή μα θέλει κόπο».


«Σήμερα οι νέοι αποφεύγουν να δεσμευτούν με τον γάμο, γιατί δεν θέλουν την ευθύνη. Μα λησμονούν πως μόνο ο υπεύθυνος είναι αληθινά ελεύθερος, ξεκίνησε την ομιλία του ο π. Θεμιστοκλής. Η αγάπη είναι απλή, γιατί είναι δώρο του Θεού, γιατί δεν έχει όρους και προϋποθέσεις. Η αγάπη όμως είναι όλα ή τίποτα. Για τον Θεό είναι όλα, γιατί ο Θεός είναι αγάπη. Γι’ αυτό και προσέλαβε όλην την ανθρώπινη φύση. Η αγάπη είναι απλή γιατί είναι απαλλαγμένη από συμφέρον… Το συμφέρον, η εξουσία και η ηδονή είναι τα τρία που εμποδίζουν την αληθινή αγάπη… Στην αληθινή αγάπη δεν προηγείται το συμφέρον, αλλά έπεται. Όταν ασκείς εξουσία δεν υφίσταται αγάπη. Αντίθετα, παραιτείσαι από τα δικαιώματά σου. Αυτήν είναι η αγάπη. Όπως ακριβώς έκανε ο Χριστός… Η ηδονή με το σύνθημα ‘να περνάς καλά’ είναι αυτό που προωθεί ο σύγχρονος πολιτισμός μας. Και η χαρά που είναι; Η χαρά είναι αυτή όμως που διαρκεί και γι’ αυτό διατηρεί την αγάπη ζωντανή… Ο κόπος ξεκινά από την απόφαση ότι θα κοπιάσω, ότι ο άλλος είναι ο αγαπημένος μου, είναι το πρόσωπό μου, ο συνοδοιπόρος μου προς την Βασιλεία των Ουρανών. Γάμος σημαίνει πως φορτώθηκα το φορτίο του άλλου. Και έτσι αγιάζουμε. Αν αγαπάς θέλει κόπο αλλά δίνει και χαρά».


This entry was posted on Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2018 at 10:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply