Αναρωτηθήκατε ποτέ τι μπορεί να σημαίνει το i που χρησιμοποιεί η Apple στην επωνυμία των προϊόντων της;

Η έννοια του «i» σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad αποκαλύφθηκε από τον συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς εδώ και πολύ καιρό. Το 1998, όταν ο Τζομπς παρουσίασε το iMac, εξήγησε τι αντιπροσωπεύει το «i» στην επωνυμία των προϊόντων της Apple.

Το «i» σημαίνει «internet» εξήγησε ο Τζομπς. Και η δουλειά του iMac ήταν να καταστήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο απλούστερη. «Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα Macintosh, στοχεύουμε με αυτό το προϊόν να εκπληρώσουμε την απαίτηση των καταναλωτών σχετικά με το γιατί θέλουν έναν υπολογιστή, δηλαδή να μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο, απλά και γρήγορα», είχε δηλώσει ο Τζομπς. «Και σε αυτό στοχεύει αυτό το προϊόν».

Αλλά όπως το «συμπαγές» (compact) και «φθηνό» (cheap), μερικές από τις λέξεις που αντιπροσωπεύουν το «c» σε συσκευές όπως το iPhone 5c, το «i» έχει περισσότερες από μία σημασίες.

Οι δευτερεύουσες έννοιες του «i» περιλαμβάνουνε επίσης το «individual» (άτομο), «inspire» (έμπνευση), «inform» (πληροφόρηση) και «instruct» (διδασκαλία).

«Το i σημαίνει επίσης κάποια άλλα πράγματα για εμάς» είχε δηλώσει ο Στιβ Τζομπς. «Είμαστε μια εταιρεία υπολογιστών και παρόλο που το προϊόν αυτό γεννήθηκε στο δίκτυο, είναι επίσης ένα όμορφο αυτόνομο προϊόν. Στόχος μας είναι επίσης να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση»

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.