Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πενθεί το Πολεμικό Ναυτικό για το θάνατο τριών στελεχών του

25 Ιανουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Πενθεί το Πολεμικό Ναυτικό για τον αδόκητο χαμό τριών στελεχών του, δύο εν ενέργεια προχθές και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, και ενός εν αποστρατεία ναυάρχου χθες.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά προχθες «έφυγαν» τελείως ξαφνικά ένας ανθυποπλοίαρχος εξ υπαξιωματικών, μέλος της 353 Μοίρας Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (353 ΜΝΑΣ) την ώρα που ξεκινούσε για να πάει στην Ελευσίνα, στη μονάδα του, για την τελετή αναστολής της λειτουργίας της και ενάρξεως λειτουργίας της νέας Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού. Ένα ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την τελευταία του αποστολή και έφυγε σε ηλικία 43 ετών!


Λίγο πιο πέρα, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος «έφυγε» από ξαφνικό εγκεφαλικό σε ηλικία μόλις 30 ετών ένας υπαξιωματικός ο οποίος υπηρετούσε στη Διοίκηση Υποβρυχίων του Στόλου.

Χθες εξάλλου, έγινε γνωστό ότι έφυγε πλήρης ημερών ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος ε.α. Τιμόθεος Γ. Μασούρας ΠΝ, προερχόμενος από την οικογένεια των «υποβρυχίων», ο οποίος είχε εισέλθει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 5/10/1953 και αποφοίτησε ως μάχιμος Σημαιοφόρος στις 17/06/1957. Ως κυβερνήτης του υποβρυχίου «Πρωτεύς», συνελήφθη για τη συμμετοχή του στο αντιδικτατορικό Κίνημα του Ναυτικού του Μαίου του 1973, αποφυλακίστηκε στις 24/7/1973 και στις 21/12/1973 αποτάχθηκε από τις τάξεις του ΠΝ. Στις 13/8/1974, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας επαναφέρθηκε στη μόνιμη υπηρεσία ως μηδέποτε απομακρυνθείς και συνέχισε την σταδιοδρομία του στο ΠΝ.

Αποστρατεύτηκε στις 7/5/1990 ως Αντιναύαρχος ε.α.με παράλληλη απονομή του τίτλου του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου. Φοίτησε στη Σχολή Υποβρυχίων και τη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Έλαβε Πτυχίο Εξειδικεύσεως Κυβερνήτη Υποβρυχίων. Υπηρέτησε σε πλοία επιφανείας και υποβρύχια και σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις. Διετέλεσε Κυβερνήτης του ναρκαλιευτικού «ΖΑΚΥΝΘΟΣ», του οχηματαγωγού «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ», των υποβρυχίων «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», «ΤΡΙΑΙΝΑ», «ΠΡΩΤΕΥΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», και του αντιτορπιλικού «ΤΟΜΠΑΖΗΣ». Διετέλεσε Επιστολέας και Διοικητής της Διοικήσεως Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου.

Τέλος ως ανώτατος αξιωματικός υπηρέτησε ως διευθυντής της 2ης Μικτής Επιτελικής Ομάδας του ΓΕΕθΑ και Β’ Κλάδου του ΓΕΝ, καθώς και ως Υπαρχηγός του ΓΕΝ και Αρχηγός Στόλου. Υπήρξε συγγραφέας ενός εντυπωσιακού σε όγκο και στοιχεία δίτομου έργου «Τα Ελληνικά Υποβρύχια», μαζί με τον επίσης «υποβρύχιο» αντιναύαρχο ε.α. Θωμά Κατωπόδη και Επίτιμο Αρχηγό Στόλου, ο οποίος έχει φύγει και αυτός νωρίτερα.

tanea

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 at 12:09 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply