Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η τεχνολογία του Nissan Leaf στα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ιαπωνία

25 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Nissan για το 100% ηλεκτροκίνητο Leaf θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνητων λεωφορείων που ξεκινά τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία, με στόχο να διαδοθεί η δημόσια μετακίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά και για να γίνει πιο προσιτή.

nissan1

Με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Kumamoto, η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει ταλέντα και τεχνογνωσία από την αυτοκινητοβιομηχανία, την κυβέρνηση και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Είναι μέρος της συνεχούς συμμετοχής του πανεπιστημίου στο σχέδιο του Ιαπωνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος για την μείωση ή την εξάλειψη του CO2 και άλλων εκπομπών από μεγαλύτερα οχήματα, όπως τα λεωφορεία και τα φορτηγά. Οι δοκιμές σε πραγματικές καταστάσεις, προγραμματίζονται για να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο στην πόλη Kumamoto,  στη δυτική Ιαπωνία.

Ένα σημαντικό εμπόδιο στη δημιουργία μεγάλων ηλεκτρικών οχημάτων ήταν το υψηλό κόστος ανάπτυξης και των εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και των ηλεκτρικών κινητήρων. Εντούτοις, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που έχει ήδη σχεδιαστεί και τελειοποιηθεί από τη Nissan, το κόστος της κατασκευής των ηλεκτρικών λεωφορείων μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

nissan2

Το λεωφορείο που ονομάζεται «Yoka ECO Bus», θα διαθέτει τρεις μπαταρίες, τρεις ηλεκτροκινητήρες και έναν αναστροφέα (inverter) από το Leaf, το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως. Η Nissan αναπτύσσει επίσης ένα ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων για το λεωφορείο και προσφέρει τεχνική υποστήριξη. Η μάρκα ελπίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων, στην υπηρεσία των  δημόσιων συγκοινωνιών της Ιαπωνίας.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018 at 16:24 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply