Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ριζότο με αρακά και παρμεζάνα

Ιανουάριος 23rd, 2018 by Σταματίνα

Λαχταριστό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας  και λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 23rd, 2018 at 13:03 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply