Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λαγός με δαμάσκηνα

Ιανουάριος 22nd, 2018 by Σταματίνα

Ιδιαίτερο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 λαγό
  • 1 κιλό κρασί ξηρό κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • 1 καρότο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • σέλινο
  • μαϊντανός
  • θυμάρι
  • φύλλο δάφνης
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 250 γραμμάρια δαμάσκηνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 250 γραμμάρια κρεμμυδάκια
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε σε μερίδες το λαγό και τον βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος ή σε σκεύος από πορσελάνη.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ, το καρότο, τα κρεμμύδια σε φέτες, το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα όπως σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, φύλλο δάφνης.
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του λαγού. Ακολούθως, τα βάζουμε σε ένα πλατύ και ρηχό πήλινο σκεύος για φαγητά φούρνου.
  5. Σοτάρουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο λαγό μαζί με το μείγμα κρασιού, αφού το στραγγίσουμε.
  6. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το λαγό να σιγοψηθεί για περίπου δύο ώρες.
  7. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα μανιτάρια, αφού σοτάρουμε τα τελευταία με λίγο βούτυρο. Σερβίρετε αν θέλετε με πουρέ.

 

 

 

newsbeast

 

loading…


 

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 22nd, 2018 at 13:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply