Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λίγα λόγια για την  ΕΛΕΝΗ

Ιανουάριος 22nd, 2018 by Χρήστος Μίμης

Γράφει ο Dr Χρίστος Λιόλιος

Η Ελένη Καρναβά γεννήθηκε στο Αίγιο.  Εγκαταστάθηκε στα Γρεβενά στα μέσα της δεκαετίας του 1950 μαζί με το σύζυγό της γιατρό χειρουργό Νίκο Καρναβά.

Ήταν πάντα δίπλα στο σύζυγό της, στη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων στη χειρουργική κλινική, που είχαν δημιουργήσει

Μαζί με το σύζυγό της  έκαναν δωρεά  στον ιατρικό σύλλογο Γρεβενών έναν όροφο του κτιρίου τους να στεγασθούν τα γραφεία του συλλόγου και ο Ιατρικός σύλλογος σε αναγνώριση της προσφοράς, σε μια εκ των αιθουσών, έδωσε το όνομα του γιατρού  αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑ» να γίνονται οι συνελεύσεις του Συλλόγου  και  στην άλλη το όνομα  αίθουσα  «ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑ»  η οποία λειτουργεί ως μουσείο και εκτίθενται τα χειρουργικά εργαλεία με τα οποία χειρουργούσε ο γιατρός την εποχή εκείνη. Ο Δήμος Γρεβενών σε αναγνώριση της  ιατρικής προσφοράς του ζεύγους, ΚΑΡΝΑΒΑ τους  δύσκολους εκείνους καιρούς, ονόμασε το δρόμο που περνά μπροστά από το σπίτι τους «Οδός ΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑ»


Η Ελένη Καρναβά μία Κυρία   πάντα γελαστή, καταδεκτική  και καλοσυνάτη , άψογη στις σχέσεις της με τους ανθρώπους των Γρεβενών έφυγε από κοντά μας για πάντα και πήγε στους ουρανούς  να συναντήσει το σύζυγό της Νίκο

Τώρα οι ψυχές του  ζεύγους ΚΑΡΝΑΒΑ θα πλανώνται πότε στα Γρεβενά , τον τόπο που αγάπησαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους και πότε στο νησί της Ικαρίας, γενέτειρα του γιατρού.

Αξιολάτρευτη Ελένη

Πάντα θα σε θυμόμαστε…. θα μας λείψεις πολύ …

Να πας στο καλό και να είναι ελαφρύ το χώμα της Γρεβενιώτικης γης που θα σε σκεπάσει

Γρεβενά 22 Ιανουαρίου 2018

Dr ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΟΛΙΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 22nd, 2018 at 19:51 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply