Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς πρέπει να μαγειρεύουν τα μακαρόνια όσοι έχουν διαβήτη -Ο τρόπος που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου

20 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Aν μόλις ανακαλύψατε ότι το σάκχαρό σας είναι λίγο «τσιμπημένο» και ο γιατρός σας σας είπε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα του διαβήτη, θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι η διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση είναι ο πιο καταλυτικός παράγοντας για τη ρύθμιση του σακχάρου σας.

Πρέπει λοιπόν να ξεχάσετε τη γλυκιά γεύση, τις πατάτες και τα μακαρόνια επειδή το σάκχαρό σας είναι ανεβασμένο; Οχι, λένε οι διατροφολόγοι αρκεί να ξέρετε πώς να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν, ότι τα ζυμαρικά δεν… ενδείκνυνται για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το σάκχαρό τους, αλλά πλέον οι απόψεις έχουν αλλάξει.

Το μήνυμα των διατροφολόγων προς τους διαβητικούς που λατρεύουν ταμακαρόνια και την ιταλική κουζίνα είναι απλό και πολύ πρακτικό.

Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα ζυμαρικά από την προηγούμενη ημέρα. 

Οπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι το μαγείρεμα των ζυμαρικών από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια η επαναθέρμανσή τους πριν από το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

Ερευνητές βρήκαν ότι όταν τα ζυμαρικά κρυώνουν, το σώμα μας τα χωνεύει διαφορετικά, απορροφώντας λιγότερες θερμίδες και προκαλώντας μικρότερη αύξηση της γλυκόζης του αίματος.

Και αυτό συμβαίνει γιατί αν μαγειρέψετε μακαρόνια και τα αφήσετε να κρυώσουν καλά προτού τα φάτε, το σώμα σας θα τα αφομοιώσει σαν να ήταν φυτικές ίνες, αντί για απλοί υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μαγείρεμα των ζυμαρικών και στη συνέχεια η ψύξη τους αλλάζει τη δομή τους, ώστε το άμυλο που περιέχουν να γίνεται πιο «ανθεκτικό».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κρύα ζυμαρικά να προκαλούν πολύ μικρότερη αύξηση στην γλυκόζη του αίματος και μικρότερη παραγωγή ινσουλίνης σε σύγκριση με τα φρέσκα βρασμένα ζυμαρικά.

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2018 at 12:09 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply