Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευάγγελος Σημανδράκος: Σχετικά με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών

20 Ιανουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Toν Ιούνιο του 2015, όταν τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα του κλεισίματος των Κέντρων Νεοσυλλέκτων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ανταποκρινόμενος στην προηγούμενη αντίδρασή μας, μας διαβεβαίωσε πως το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών θα παραμείνει ανοικτό. Άλλωστε η δήλωσή του αυτή υπάρχει αναρτημένη και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook αλλά και στον ηλεκτρονικό και έγγραφο τύπο της περιόδου εκείνης. Έκτοτε το θέμα δεν ανακινήθηκε ξανά και μείναμε στην ρητή υπόσχεση του Υπουργού πως το Κέντρο θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία.

Όπως φαίνεται από χθεσινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Δημοκρατία», αλλάζει ο τρόπος κατάταξης στο πλαίσιο κεντρικού ανασχεδιασμού του Υπουργείου Άμυνας, με αποτέλεσμα να κλείνουν όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, εκτός από εκείνα των Ειδικών Δυνάμεων και των Τεθωρακισμένων.


Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών είναι ίσως το καλύτερο από πλευράς υποδομών και εκπαίδευσης, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον εν λόγω ανασχεδιασμό. Από την πλευρά μας πιέζουμε το στρατόπεδο να παραμείνει ως κέντρο κατάταξης, και στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να λειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, να συζητηθεί το ενδεχόμενο να στεγάσει άμεσα τις ανάγκες άλλων μονάδων που δεν διαθέτουν την ποιότητα των υποδομών του στρατοπέδου «Λοχαγού Καραχάλιου», έτσι ώστε το στρατόπεδο να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία.

Με την διαφαινόμενη απόφαση αυτή του Υπουργείου Άμυνας για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, η τοπική οικονομία και κοινωνία δέχεται ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα. Παρά τις προηγούμενες αντιδράσεις μου για τους αιφνιδιαστικούς και μονομερείς σχεδιασμούς του Υπουργείου Άμυνας και για άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή των Γρεβενών (π.χ. απουσία ενημέρωσης για την μεταφορά προσφύγων στην περιοχή), παρατηρούμε πως όχι μόνο συνεχίζεται η λήψη αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχής μας, αλλά δεν προβαίνει η ηγεσία του Υπουργείου ούτε στη στοιχειώδη θεσμική ενημέρωση που απαιτείται κατά τις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε εγκαίρως διατυπώνοντας και παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας. Ως εκ τούτου, και οι δικές μας ενέργειες από εδώ και στο εξής θα είναι ανάλογες.

Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών

Ευάγγελος Σημανδράκος

This entry was posted on Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2018 at 22:19 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply