Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας και Χρήστος Μπγιάλας: ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ (Για το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος)

Ιανουάριος 19th, 2018 by Χρήστος Μίμης

Η ψήφιση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για την περιοχή της Δυτικής
Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης από την ελληνική βουλή όπως και η άμεση εφαρμογή του, εκπληρώνει ένα δίκαιο αίτημα της περιφέρειας και των φορέων της ΔΜ επιβεβαιώνοντας την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τα νοικοκυριά της ΔΜ θα έχουν πλέον μείωση της τάξεως του 30% στους λογαριασμούς τους, ενώ γίνεται το δεύτερο βήμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιφέρειας μέσω εκπτωτικού τιμολογίου ρεύματος, το οποίο πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται κυβέρνηση και περιφέρεια.


Το ειδικό τιμολόγιο, έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες αναπτυξιακές τομές που πραγματοποιούνται στην περιφέρειά μας (Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ΤΑΔΥΜ, Ε65, Φυσικό αέριο, απόδοση εδαφών από τη ΔΕΗ σε νέους αγρότες κ.λπ.), ενώ οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο 1ο Συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης γίνονται πράξη μία- μία, διαψεύδοντας τις κασσάνδρες, δίνοντας πνοή στις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Η εφαρμογή αποκεντρωμένων πολιτικών, η αξιοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων, οι συνέργειες, η συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας και ο δημοκρατικός διάλογος είναι τα υλικά για την οικοδόμηση του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, που σήμερα βρίσκεται μία ανάσα από το οριστικό τέλος των μνημονίων.

Είναι όμως και η καλύτερη απάντηση στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων και στο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης που είχαν υιοθετήσει οι πρώην διαδοχικές κυβερνήσεις προς όφελος των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας με εργαλεία την διαπλοκή και την διαφθορά, υπονομεύοντας το μέλλον των περιφερειών και της χώρας.

Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας

Ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας:
Το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ψηφίστηκε από την Βουλή και αναμένεται η άμεση εφαρμογή του. Με την εφαρμογή του ειδικού τιμολόγιου τα νοικοκυριά θα έχουν άμεση μείωση 30% στους λογαριασμούς τους και σύντομα θα ολοκληρωθεί η δέσμευση για την μείωση της τιμής του ρεύματος έως 50 % και στα επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος των επιχειρήσεων.

Μια πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας η οποία στηρίχθηκε από όλους του Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ και τους τοπικούς φορείς και βρήκε την θετική ανταπόκριση από τον Πρωθυπουργό.

Όπως και η πρόταση για την ένταξη ΟΛΩΝ των αιτήσεων του Προγράμματος Νέων Αγροτών στην Δυτική Μακεδονία μετά και την παρέμβαση μου και την θετική εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα με την πληρωμή της προκαταβολής σε ΟΛΟΥΣ τους επιλαχόντες του Προγράμματος Νέων Αγροτών στην Δυτική Μακεδονία.

Το ειδικό τιμολόγιο, η ανάπτυξη του οδικού άξονα Ε65, ο διακρατικός αγωγός Φυσικού Αερίου ΤΑΠ, η εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου στο βανοστάσιο GBV21 «Περδίκκας» του ΤΑΡ για την πλήρωση βυτίων, που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στην Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φλώρινα και Γρεβενά, αλλάζουν μια και καλή τον χάρτη της περιοχής.

Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο 1ο Συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης στην Δυτική Μακεδονία υλοποιούνται.
Αθόρυβα, με στοχευόμενες κινήσεις και σταθερά βήματα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξεις.
Ήταν Δίκαιο και έγινε Πράξη

Ο Βουλευτής Γρεβενών
Χρήστος Μπγιάλας

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 19th, 2018 at 12:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply