Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οσα απίστευτα βρήκαν κρυμμένα κάτω από πάτωμα στο Μπάκιγχαμ -Ενώ έκαναν ανακαίνιση

19 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ύψους 370 εκατομμυρίων λιρών και τα ευρήματα των εργατών είναι μοναδικά.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται κάποια πακέτα τσιγάρων και ένα απόκομμα εφημερίδας πριν από σχεδόν 130 χρόνια.

Το απόσπασμα, που ήταν από την εφημερίδα Evening Standard, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Βικτόριας, βρέθηκε κάτω από το ξύλινο πάτωμα.

Τα τρία πακέτα τσιγάρων, ήταν των δημοφιλών εμπορικών σημάτων του 19ου και 20ου αιώνα, και συγκεκριμένα των Player Navy Cut, Woodbine και Piccadilly.

Τα αντικείμενα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του φιλόδοξου έργου ανακαίνισης που θα αντικαταστήσει τους σωλήνες ύδρευσης, 6,500 πρίζες, 500 τεμάχια ειδών υγιεινής (τουαλέτες, λεκάνες και άλλα) και 20 μιλίων πλακιδίων.

Οι εμπειρογνώμονες είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος» πυρκαγιάς και μόλυνσης του νερού στο παλάτι. Η τελευταία φορά που το παλάτι είχε ανακαινιστεί σωστά ήταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘50, όταν είχε υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Σε ανάρτηση στο Twitter στο λογαριασμό Royal Family, αναφέρεται: «Οι οικοδομικές εργασίες αποκάλυψαν κομμάτια ιστορία κρυμμένα κάτω από τα πατώματα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αποσπάσματος από την εφημερίδα Evening Standard, που δημοσιεύτηκε το 1889». Και προσθέτει: «Επίσης, βρέθηκαν τρία vintage πακέτα τσιγάρων».


Το κόστος της ανακαίνισης ανέρχεται στα 369 εκατομμύρια λίρες και θα καλυφθεί από τα χρήματα των φορολογούμενων. Οι εργασίες ξεκίνησαν πέρυσι τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2018 at 21:48 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply