Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπρουσκέτες με κρέας φιλέτο και πέστο

Ιανουάριος 19th, 2018 by Σταματίνα

Υπέροχος μεζές, πλήρες πιάτο αν το συνοδεύσετε με σαλάτες και καλό κρασί.

Μην μπερδεύεστε με τα πολλά λόγια παρακάτω, η συνταγή είναι απλή για μικρά παιδιά.

Υλικά

  • 1 ψωμί μπαγκέτα κατά προτίμηση, σε φέτες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό κρέας φιλέτο
  • Αλάτι, πιπέρι, ένα βαζάκι πέστο

Υλικά για την τυροσαλάτα

  • 2 κουταλιές σούπας cream cheese, μαλακό
  • 2 κουταλιές τυρί κατσικίσιο, μαλακό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε από το κρέας -Σκουπίστε με χαρτί από τα υγρά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά -Οταν ζεσταθεί κάπως ρίξτε το φιλέτο και ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά, αν το θέλετε  medium-rare
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε και 4 ξεφλουδισμένα σκόρδο, να πάρει άρωμα και το κρέας
  • Αφήστε το κρέας σε ξύλινη επιφάνεια να κρυώσει λίγο και κόψτε το σε λεπτές φέτες για τη μπρουσκέτα
  • Στο μεταξύ, ετοιμάστε το ψωμί -Κόψτε την μπαγκέτα σε μπρουσκέτες, λίγο πλάγια καλύτερα
  • Ραντίστε τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε λίγο αλάτι -Βάλτε τις σε φούρνο, γκρίλ, να ψηθούν για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά, να μείνουν μαλακές
  • Στη συνέχεια, καθαρίστε 1 σκελίδα σκόρδο και περάστε τις φέτες, να πάρουν μόνο μυρωδιά
  • Φτιάξτε τώρα την τυροσαλάτα που θα βάλετε στην μπρουσκέτα: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός, απαλά αναμείξτε τα
  • Τώρα δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε το έδεσμα: πάνω στο ψωμί μπαίνει η τυροσαλάτα, μετά το φιλέτο, και στο τέλος βάλτε μισή κουταλίτσα πέστο

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 19th, 2018 at 13:13 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply