Κάθε χώρα και πολιτισμός έχει τις δικές του ιδιορρυθμίες που συχνά παραβλέπονται εντελώς από τους τουρίστες.

Ωστόσο, μερικές φορές, αυτές οι ιδιορρυθμίες είναι τόσο ακραίες που μπορεί να σας φέρουν σε μπελάδες αν δεν τους γνωρίζετε.

Η εταιρεία αερομεταφορών Hoppa έχει συντάξει μια λίστα με περίεργους και ιδιόρρυθμους νόμους από ολόκληρο τον κόσμο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους τουρίστες σε μπελάδες.

Κι επειδή το να πείτε ότι δεν γνωρίζατε γι’ αυτούς τους κανόνες, δεν πρόκειται να σας απαλλάξει από τη φυλακή, διαβάστε προσεκτικά για να αποφύγετε προβλήματα.

Από το να διασχίσετε το δρόμο μέχρι την ασπιρίνη στις βαλίτσες σας, δείτε τα 13 πιο περίεργα πράγματα που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν προβλήματα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Η αγορά αλκοόλ τα απογεύματα στην Ταϊλάνδη
Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη ως ένα hotspot χάρη στα πάρτι που γίνονται στην παραλία Full Moon. Ωστόσο, αυτό που πολλοί ταξιδιώτες αγνοούν είναι το γεγονός πως είναι παράνομο να παραγγείλετε αλκοολούχα ποτά σε όλη την χώρα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ή από τις 5 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να παραγγείλετε ένα κοκτέιλ όσο είστε το απόγευμα στην παραλία, ή βραδινά ποτά κατά τη διάρκεια του clubbing. Όποιο μπαρ, κλαμπ εντοπιστεί να πουλά αλκοόλ εκτός των επιτρεπτών ωρών θα πληρώσει πρόστιμο περίπου 100 ευρώ ενώ αντιμετωπίζει και ποινή φυλάκισης μέχρι και 2 χρόνια.

Ο χορός μετά τα μεσάνυχτα στην Ιαπωνία
Ο χορός μετά τα μεσάνυχτα είναι παράνομος στην Ιαπωνία, λόγω του νόμου που εισήχθη το 1948 και θεσπίστηκε για τη ρύθμιση της βιομηχανίας του σεξ. Ο νόμος άλλαξε το 2015, όταν διάφορες εκστρατείες ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης. Τώρα, ο χορός μετά τα μεσάνυχτα επιτρέπεται, αρκεί ο φωτισμός να είναι τουλάχιστον 10 lux.

Το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο στη Σιγκαπούρη
Παρόλο που το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο δεν είναι παράνομο στη Σιγκαπούρη, οι κανονισμοί σχετικά με το χώρο όπου μπορείτε να καπνίσετε σε δημόσιους χώρους είναι ακραίοι.

Στις στάσεις λεωφορείων, τις παιδικές χαρές και τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων απαγορεύεται το κάπνισμα. Οι καπνιστές πρέπει επίσης να παραμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 μέτρων από όλες τις εισόδους κτιρίων, τις στάσεις λεωφορείων και τους κοινόχρηστους χώρους, κρατώντας τσιγάρο διαφορετικά αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 5.000 δολάρια.

Το να μη διασχίζετε το δρόμο από τη διάβαση πεζών στις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ, το Ιράν και τη Σιγκαπούρη η διέλευση του δρόμου από οποιοδήποτε σημείο δεν είναι διάβαση πεζών, μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα, δικαστήριο ή ακόμη και σε ποινή φυλάκισης.

Να γράφετε μηνύματα στο κινητό ενώ περπατάτε στη Χονολουλού
Σε μια προσπάθεια να κάνουν τους πεζούς να μοιράζονται την ευθύνη για την οδική ασφάλεια με τους οδηγούς, η αποστολή μηνυμάτων στο κινητό την ώρα που περπατάτε απαγορεύτηκε πρόσφατα στη Χονολουλού της Χαβάης.

Οποιοσδήποτε «συλληφθεί» να γράφει μηνύματα ή να κοιτάζει οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικής συσκευής ενώ διασχίζει το δρόμο, μπορεί να πάρει πρόστιμο έως και 99 δολάρια.

Να βρίζετε δημόσια στην Αυστραλία
Απαγορεύεται αυστηρά σε τρία αυστραλιανά κράτη – τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτόρια και το Κουίνσλαντ – να βρίζετε σε δημόσιο χώρο και μπορεί να βρεθείτε με πρόστιμο μεταξύ 100 και 240 δολαρίων Αυστραλίας.

Να φοράτε μαγιό στις πόλεις της Ισπανίας
Παρά το γεγονός πως οι παραθεριστές κυκλοφορούν με μπικίνι στις παραλίες της Ισπανίας το καλοκαίρι, το να φορούν μαγιό μακριά από την παραλία, μπορεί να τους αναγκάσει να πληρώσουν πρόστιμο μεταξύ 100-200 δολαρίων.

Να πάρετε παυσίπονα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οι νόμοι περί φαρμάκων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πολύ αυστηροί – πολλά φάρμακα στον κόσμο θεωρούνται ισχυρά ναρκωτικά, ειδικά όσα περιέχουν κωδεΐνη.

Οι ταξιδιώτες είναι καλύτερο να αφήνουν τα παυσίπονά τους στο σπίτι, καθώς η κατοχή απαγορευμένης ουσίας – ή ακόμη και ίχνη στο αίμα – μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και 4 χρόνια.

Να ταΐσετε τα περιστέρια στη Βενετία
Το να ταΐσετε τα περιστέρια στη Βενετία θεωρείται παράνομο από το 2008. Ο νόμος επιβλήθηκε σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των περιττωμάτων πουλιών στα διάσημα μνημεία της Βενετίας και στα περίτεχνα κτίρια.

Οδήγηση χωρίς φώτα στη Σουηδία
Ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, όλα τα κινούμενα οχήματα πρέπει να έχουν τα φώτα τους αναμμένα όταν κινούνται μέσω Σουηδίας και Νορβηγίας.

Το να φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια στους ελληνικούς ιστορικούς χώρους
Τα ψηλά τακούνια έχουν απαγορευτεί από πολλά αρχαία μνημεία σε όλη την Ελλάδα λόγω της πρόσθετης φθοράς που θεωρούν ότι προκαλούν στους ιστορικούς χώρους.

Ο νόμος εγκρίθηκε το 2009. Εκείνη την εποχή η διευθύντρια Ελληνικών Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων, Ελένη Κόρκα, δήλωσε στην Daily Mail: «Τα μνημεία αυτά έχουν μία ‘επιδερμίδα’ που υποφέρει και οι άνθρωποι πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

Να σταματήσετε σε αυτοκινητόδρομο στη Γερμανία
Το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της Γερμανίας, το λεγόμενο autobahn, έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική στο θέμα της στάσης. Οι οδηγοί που θα μπλοκάρουν την κίνηση, αν σταματήσουν, μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο μεταξύ 30 και 70 ευρώ.

Το να φοράτε ροζ σορτς τις Κυριακές στη Βικτόρια της Αυστραλίας
Λόγω ενός παλιού νόμου που εξακολουθεί να ισχύει από την βικτοριανή εποχή, τα ροζ σορτς απαγορεύονται στη Βικτόρια της Αυστραλίας, τα απογεύματα της Κυριακής.
Οι λόγοι για τους οποίους ισχύει αυτός ο νόμος είναι ασαφείς, αλλά αν κυκλοφορήσετε με ροζ σορτς από το μεσημέρι και μετά, σίγουρα θα έχετε διαπράξει ένα έγκλημα μόδας.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.