Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σάλτσα σοκολάτας, για κρέπες

Ιανουάριος 17th, 2018 by Σταματίνα

Είναι μια κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις: πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ.

Υλικά

  • 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη
  • Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα, ανακατέψτε
  • Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς
  • Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνει παχιά η σάλτσα
  • Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει κρούστα
  • Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 17th, 2018 at 13:31 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply