Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εικοσάχρονος παράτησε τη δουλειά του για να ασχοληθεί με κάτι που του αποφέρει χιλιάδες ευρώ

17 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Ένας πιτσιρικάς με τσαγανό εγκατέλειψε τη δουλειά του ως οικοδόμος για να ανοιχτεί στην επιχειρηματική περιπέτεια.

Ο 20χρονος James Grear από το Μπρίστολ παρατήρησε κάποια στιγμή πως τα παλιά νομίσματα πωλούνται ακόμα και 8 φορές πάνω από την ονομαστική τους αξία.

Δεν πολυκαταλάβαινε γιατί, έστησε πάντως μια εταιρία που κάνει ακριβώς αυτό, πουλά παλιά και σπάνια νομίσματα στο eBay.

Και σήμερα, δύο χρόνια μετά, «καθαρίζει» ετησίως κοντά στα 80.000 ευρώ, καθώς η φίρμα του The Coin Supplier τα πάει ιδιαιτέρως καλά με τους συλλέκτες.

ccoiinnsnfefefsd1

Την εταιρία την έστησε μάλιστα με τον κολλητό του Harry στα 18 τους, εργάτες και οι δυο που έψαχναν να αυξήσουν κάπως το πενιχρό μεροκάματο που έβγαζαν στην οικοδομή ως ανειδίκευτοι μάστορες.

Στην αρχή πάλεψε μάλιστα να βρει σπάνια νομίσματα, καθώς τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να επενδύσει, ούτε και δάνειο μπορούσε να πάρει από την τράπεζα. Η επιμονή του ανταμείφθηκε όμως και πλέον απολαμβάνει τους καρπούς του μόχθου του.

Μιλώντας στη «Sun», ο 20χρονος δήλωσε: «Καθόμουν και ξεψάχνιζα κυριολεκτικά κάθε νόμισμα που έπεφτε στα χέρια μου. Από τη στιγμή που αρχίσαμε, έμαθα ποια νομίσματα είναι καλά και έγινα ξεφτέρι σε αυτό. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε προμηθευτή».

ccoiinnsnfefefsd2

Όταν έβγαλαν τα πρώτα τους λεφτά, ο Grear έστειλε τον Harry να οργώσει τον κόσμο για σπάνια νομίσματα, ενώ εκείνος έτρεχε την εταιρία τους. Από το υπνοδωμάτιο του, φυσικά!

Και μας καλεί μάλιστα να κοιτάξουμε καλά στα πορτοφόλια μας, καθώς ακόμα και πενταροδεκάρες μιας άλλης εποχής μπορεί να αξίζουν υπερπολλαπλάσια της αξίας τους. Και αυτό το λέει ο άνθρωπος που μοιράστηκε το περσινό επιχειρηματικό βραβείο του eBay…

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018 at 18:06 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply