Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Άδικες οι περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα

Ιανουάριος 17th, 2018 by Χρήστος Μίμης


Εύλογες οι διαμαρτυρίες των πολυτέκνων για τις περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα και τις αλλαγές στην τιμολόγηση της ΔΕΗ, που επέφερε η κυβέρνηση.
Η επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος, που ήδη βιώνουμε, επιβάλει όχι μόνο τη διατήρηση υφιστάμενων μέτρων, αλλά και τη θέσπιση κατάλληλων κινήτρων για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών.Στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίασης, καταγγέλλουμε:
– Τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς θεωρούμε άδικα τα εισοδηματικά κριτήρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επισημαίνουμε ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς οι ανάγκες της κάθε οικογένειας καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθός της.
– Την κατάργηση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ για τους πολύτεκνους και την επαναφορά του, όπως ίσχυε.
– Την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων που να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες μας.
Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των πολυτέκνων.
Βεβαίως και θα πρέπει να στηριχτούν οι οικογένειες, με λιγότερα παιδιά.Είναι, όμως, ακατανόητο αυτό να γίνεται με ακρωτηριασμό των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Με τιμή,
Το ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Γρεβενών

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 17th, 2018 at 12:48 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply