Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια είναι η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για το… πρώτο ραντεβού;

Ιανουάριος 13th, 2018 by Σταματίνα

Ετοιμάζεστε για το πρώτο σας ραντεβού με τον πιθανό μεγάλο σας έρωτα και έχετε ετοιμάσει τα πάντα. Δείπνο για δύο, ποτά και κινηματογράφος. ΣΕ ποια πόλη όμως του κόσμου, το πρώτο ραντεβού, θα σας κοστίσει «ο κούκος αηδόνι»;

Η πιο ακριβή πόλη για το πρώτο ραντεβού είναι η Ζυρίχη. Αν όμως το αντικείμενο του έρωτά σας είναι μανιώδης καπνίστρια και της αρέσει το ποτό, τότε μην σκεφτείτε να φλερτάρετε στο Όσλο ή στη Μελβούρνη.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο τραπεζικός κόμβος της Ελβετίας παίρνει το βραβείο της πιο ακριβής πόλης για ραντεβού – συμπεριλαμβανομένων του ταξί, του δείπνου για δύο άτομα, τα ποτά, τα δύο εισιτήρια κινηματογράφου και καναδυό μπίρες – σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank «Χαρτογραφώντας τις τιμές του κόσμου για το 2017».

Το κόστος ενός ραντεβού στη Ζυρίζη αγγίζει τα 185,9 δολάρια – 147% πιο πάνω από την 7η στην κατάταξη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, οι Τζιμ Ρέιντ και Σουκάντο Τσάντα της Deutsche Bank συμβούλεψαν τους κατοίκους της Ζυρίζης να επιλέξουν προσεκτικά το ραντεβού τους και να παντρευτούν νέοι. Θα τους στοιχίσει πιο φθηνά.

Το θέμα της έρευνας είναι να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς οι συναλλαγματικές ισοτιμίες προσαρμόζονται στην πραγματικότητα για να διορθώσουν τις μεγάλες διαφορές τιμών μεταξύ χωρών και χρόνου, όπως λένε ότι θα έπρεπε να είναι οι συμβατικές οικονομικές θεωρίες.

Για παράδειγμα, ένα ραντεβού στο Παρίσι, την πόλη της εύλογα δαπανηρής αγάπης, βρέθηκε στην 17η θέση. Από τα 47 μέρη που εξετάστηκαν στην μελέτη, οι λιγότερο δαπανηρές ήταν η Κουάλα Λουμπούρ, η Τζακάρτα και η Μανίλα.

Ο δείκτης Bad Habits, δηλαδή το κόστος πέντε μπιρών και δύο πακέτων τσιγάρων, έδωσαν την πρώτη θέση στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, ακολουθούμενη από τη Μελβούρνη. Και στα δύο μέρη το κόστος των παραπάνω έφτανε τα 75 δολάρια, δηλαδή 119% πιο ακριβά από ότι στο Μανχάταν.

«Στην αντίθετη πλευρά του φάσματος, τα πιο φθηνά μέρη είναι η Τσεχία και η Νότια Αφρική», ανέφερε η Deutsche Bank.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 13th, 2018 at 17:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply