Το φρέσκο ψάρι είναι προτιμότερο, αλλά και το ποιοτικό φιλέτο ψαριού είναι καλό να το έχουμε στον καταψύκτη μας. Σήμερα προτείνω κατεψυγμένο μπακαλιάρο, σε φιλέτο, με σάλτσα λεμόνι.

Υλικά

  • 4 φιλέτα ψάρι
  • 2 κεφάλια φινόκιο
  • 4 καρότα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού σπόρους τσία
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βγάλτε τα φιλέτα ψαριού από την κατάψυξη και βάλτε τα στις κάτω θήκες του ψυγείου για μια νύχτα
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλύντε προσεκτικά φινόκιο και καρότα, κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες
  • Σε τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε τα λαχανικά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμόνι και ανακατέψτε για 10 λεπτά
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε για λίγο τα φιλέτα ψαριού, να θωρακιστούν, για 1 λεπτό κάθε πλευρά
  • Σε πιρέξ τοποθετήστε τα λαχανικά στον πάτο και από πάνω τα φιλέτα ψαριού
  • Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού, τους σπόρους τσια και ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
  • Προτείνετε στο τραπέζι και την παρακάτω σάλτσα λεμονιού -Η απόλυτη γκουρμεδιά είναι αυτή η γαλλική σάλτσα!


Η σάλτσα λεμονιού

  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε σε απαλή φωτιά τον χυμό λεμονιού
Ρίξτε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατέψτε καλά, με αυγοδάρτη
Αλάτι και πιπέρι

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.