Εντονες πιέσεις δέχεται το  Bitcoin, καθώς και τα ψηφιακά νομίσματα Ripple και Ether, μετά από αναφορές ότι η Νότια Κορέα σχεδιάζει να απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το bitcoin, σύμφωνα με το MarketWatch, καταγράφει απώλειες κατά 9% στα  13,530.19 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ που είχε στα μέσα Δεκεμβρίου όταν και είχε φτάσει πάνω από 19.000 δολάρια. Τα futures σε πτώση κατά 9,5%, βρίσκονται στα 13.075 δολάρια.

Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, το Ripple ολισθαίνει κατά 9% στα 1,71 δολάρια, ενώ το Ether πέφτει κατά 12% στα 1.215,18 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.com.

«Υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τα virtual νομίσματα και το υπουργείο δικαιοσύνης προετοιμάζει νομοσχέδιο για να απαγορεύσει το εμπόριο κρυπτονομισμάτων μέσα από πλατφόρμες ανταλλαγής», σημείωσε ο υπουργός δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας, Park Sang-Ki, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις με το υπουργείο οικονομικών και ρυθμιστικές αρχές. Ακόμη όμως και αν συνταχθεί το νομοσχέδιο, η διαδικασία για να εγκριθεί θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ, ακόμη και χρόνια.

Στο  μεταξύ, δύο από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανταλλαγής στη Νότια Κορέα, το Coinone και το Bithumb, δέχθηκαν επιδρομή από την αστυνομία και την εφορία, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.