Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες Λάρισας: Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει κατάμουτρα

Ιανουάριος 11th, 2018 by Χρήστος Μίμης

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες του νομού Λάρισας στις 19 Ιανουαρίου στα Φάρσαλα, ενώ οι συνάδελφοί τους της Νίκαιας θα βγουν με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, την ίδια ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μετάσχουν μαζικά στις συσκέψεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Παράλληλα όμως τους καλεί να δώσουν το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή (12/1) ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τους αγρότες με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και κάνουν λόγο για περίσσιο θράσος του υπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι δόθηκαν περίπου 3 δισ. ευρώ στους αγρότες από το υπουργείο.

«Κάτι που φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα χρήματα αυτά είναι από επιδοτήσεις και προγράμματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν βγήκαν από τον ”κρατικό κορβανά” και είναι μειωμένα φέτος κατά 8,5% από την ΚΑΠ της Ε.Ε και συνολικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις άρα και το εισόδημα περίπου 60% με την εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2019», επισημαίνουν.

Ανακοίνωση κατά του πολυνομοσχεδίου εξέδωσε και η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, χαρακτηρίζοντάς το αντιλαϊκό, «με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα αλλά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία», σύμφωνα με το ΑΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 11th, 2018 at 09:49 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply