Σημαντική μείωση του επιτοκίου των εντόκων γραμματίου τρίμηνης διάρκειας του δημοσίου σημειώθηκε κατά τη δημοπρασία που διενήργησε το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως ανακοινώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ, το επιτόκιο υποχώρησε στο 0,99%, από 1,6% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 3,44 φορές (1,87 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία).

Ειδικότερα υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 2,153 δισ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,44 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στις 12μ.μ.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.