Τη βελτίωση της ρύθμισης που προβλέπει την αποπληρωμή σε 120 δόσεις, οφειλών έως 50.000 ευρώ προς την εφορία, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών χάνουν τη ρύθμιση, που θα μπορούσε να φανεί σωτήρια για τη βιωσιμότητά τους, καθώς τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτήν, είναι εξαιρετικά αυστηρά και περιορίζουν αισθητά τον αριθμό επιχειρηματιών που μπορούν να κάνουν χρήση της ευεργετικής αυτής δυνατότητας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τονίζει ότι:
«Η ρύθμιση θα πρέπει να ισχύσει και για τις οφειλές του 2017 και όχι του 2016. Δεν θα πρέπει να αποκλείει επιχειρηματίες με εισοδηματικά κριτήρια και κυρίως επιχειρηματίες με ακίνητη περιουσία.
Σημειώνεται ότι επιχειρηματίες που έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 250.000 ευρώ, εξαιρούνται από τη ρύθμιση».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ καλεί εκ νέου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και στην τροποποίηση των διατάξεων που διέπουν τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς οι επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον το 50% των εσόδων τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που σε πολλές περιπτώσεις, σωρευτικά μπορεί να φτάσει ακόμη και το 75%.

Όπως αναφέρει ο κ. Μίχαλος, το 2018 αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει η οικονομία σημαντικά βήματα προόδου και να αρχίσει να μετουσιώνεται στην αγορά η βελτίωση των οικονομικών δεικτών.
Ωστόσο, τονίζει, ότι όσο συνεχίζεται η φορομπηχτική αυτή πολιτική, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να χάσει το θετικό momentum για την έξοδο από την ύφεση.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.