Η θέση της γυναίκας, όταν πρόκειται για σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στη Γαλλία.

Αφορμή, η επιμονή της Μπριζίτ Μακρόν να παραβιάζει το πρωτόκολλο, καθώς στέκεται δίπλα στον πρόεδρο και σύζυγό της, και όχι πίσω του, σε επίσημες εκδηλώσεις και επισκέψεις. Για παράδειγμα, στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο αρνήθηκε να καθίσει μαζί με τις συζύγους άλλων ηγετών και αντί για αυτό κάθισε μαζί με τη γαλλική αντιπροσωπεία. Πολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media και αρκετοί χρήστες τη συγκρίνουν με την Μαρία Αντουανέτα.

«Η γυναίκα σήμερα δεν είναι υποχρεωμένη να είναι πίσω», επέμεινε η ίδια. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL είπε σε συνεργάτες της ότι δεν πρόκειται πλέον να μένει πίσω, καθώς πια θέλει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο. Κάποιοι διαφωνούν όμως, καθώς της θυμίζουν ότι η ίδια δεν έχει εκλεγεί και την κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι η βασίλισσα της Γαλλίας, σύμφωνα με τους Times.

Αυτή η διαφορετική στάση της πηγάζει από τον τύπο ζευγαριού που αποτελεί με τον Εμανουέλ Μακρόν: μία σύγχρονη ένωση στην οποία η γυναίκα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον άνδρα, εξήγησε από την πλευρά του ο Τριστάν Μπρομέ, προσωπάρχης της Μπριζίτ Μακρόν.

Η 64χρονη αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια στάση και στην τριήμερη επίσκεψη του ζευγαριού στην Κίνα, την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, στο Μέγαρο των Ηλυσίων είναι ενθουσιασμένοι με το πώς ενεργεί. Αλλωστε, θεωρείται ότι έχει βοηθήσει να ανακάμψει η δημοτικότητα του Μακρόν, τις τελευταίες εβδομάδες.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.