Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρήστος Μπγιάλας: 120 χώρες έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ … (audio)

Ιανουάριος 1st, 2018 by Χρήστος Μίμης

«Είναι αναγκαία η εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Δυστυχώς η ΝΔ βρήκε άλλη μία ευκαιρία να κάνει μικροπολιτική, αυτή τη φορά με εθνικό θέμα.

Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι με τη χρήση του όρου «Μακεδονία». Εδώ και 25 χρόνια χρησιμοποιούμε το παράγωγο και τον προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία», λέμε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενώ 120 χώρες έχουν αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος ξεκάθαρα, με τον όρο «Μακεδονία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας.

«Σαφώς και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες χώρες, Ρωσία και ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία ξεκάθαρα και εμείς καθόμαστε τώρα και συζητάμε ποια θα είναι η ονομασία κτλ.
[…]
«Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν μία άποψη, είναι σεβαστή, αλλά ας δούμε πού θα καταλήξουν οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, αλλά η άποψη όλων των κομμάτων για το Σκοπιανό. Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μας έχουν πει τη θέση τους.»


Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, για διενέργεια δημοψηφίσματος, ο κ. Μπγιάλας απάντησε:

«Το δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα το βρίσκω πολύ ακραίο, πάρα πολύ ακραίο… Δεν είναι εύκολο να θέτεις τέτοια ζητήματα σε δημοψήφισμα. Το αν θα πρέπει όμως, να γίνει μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα συνεκτιμηθεί από τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση και θα πράξουν ανάλογα.»


Ολόκληρη η συνέντεξη:

focusfm

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 1st, 2018 at 18:33 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply