Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σοκολατόπιτα με ρόδι

Ιανουάριος 1st, 2018 by Σταματίνα

Γευστικός πειρασμός στο γιορτινό τραπέζι

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 7 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Σπόρους από 2 ρόδια
  • 1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο 32 εκ. ή ένα πυρέξ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.
  2. Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
  4. Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
  5. Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  6. Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
  7. Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα. Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς. Χρειάζεται 35 λεπτά για να ψηθεί.
  8. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
  9. Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με σπόρους ροδιού.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 1st, 2018 at 12:11 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply