Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Κίνα διακόπτει την παραγωγή 553 μοντέλων αυτοκινήτων

1 Ιανουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Η Κίνα θα διακόψει την παραγωγή 553 μοντέλων επιβατικών οχημάτων που δεν πληρούν τα κυβερνητικά πρότυπα στην κατανάλωση καυσίμων, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η διακοπή παραγωγής των μοντέλων αυτών θα εφαρμοσθεί από 1ης Ιανουαρίου, μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο το Κέντρο Υπηρεσιών Τεχνολογίας Οχημάτων.

Τα μοντέλα των οποίων η παραγωγή θα διακοπεί περιλαμβάνονται και οχήματα που κατασκευάζουν αρκετές μεγάλες εταιρείες της χώρας, όπως και συμπαραγωγές με τις αυτοκινητοβιομηχανίες FAW-Volkswagen, Beijing Benz Automotive, Chery και Dongfeng Motor Corporation.

«Με τον πόλεμο κατά της περιβαλλοντικής ρύπανσης σε πλήρη εξέλιξη, η Κίνα δρομολογεί τις ‘πράσινες μεταφορές’, κάνοντας πιο αυστηρά τα όρια εκπομπών και ενθαρρύνοντας τη χρήση οχημάτων νέας ενεργειακής κλάσης», τονίζεται στην έκθεση του Κέντρου.

Η Κίνα σκοπεύει να προωθήσει φοροαπαλλαγές για την απόκτηση οχημάτων νέας τεχνολογίας στην κατανάλωση ενέργειας έως τα τέλη του 2020, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, δίνοντας ώθηση στους κατασκευαστές υβριδικών και ηλεκτρονικών οχημάτων, σημειώνοντας μία στροφή από την παραγωγή συμβατικών μηχανών εσωτερικής καύσης.

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί ένα από τα κεντρικά προβλήματα στην Κίνα, με πολλά τμήματα της χώρας να καλύπτονται συχνά από αιθαλομίχλη, μολονότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα επιλύσει το θέμα και η ίδια η βιομηχανία της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει το μοντέλο παραγωγής.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου, 2018 at 17:07 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply