Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα τις γιορτές από το μοιράζεσαι ευτυχισμένες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Γι αυτό είναι ευκαιρία φέτος να μπείτε στη κουζίνα με τα παιδιά σας ή τα ανίψια σας και να φτιάξετε τα πιο απίθανα χριστουγεννιάτικα μπισκότατου Ακη Πετρετζίκη.

Μην ανησυχείτε, δεν είναι κάτι δύσκολο και θα σας πάρει μισή ώρα να τα ετοιμάσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη και διάθεση να λερώσετε τα χέρια σας.

Ηρθε η στιγμή να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες αναμνησεις για τα φετινά Χριστούγεννα. Για πάμε…

Υλικά

225 γρ. βούτυρο γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη καστανή

900 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. σόδα

½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

4 κ.γ. κανέλα σκόνη

1 ½  κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο

1 κ.γ. αλάτι

2 αβγά

300 γρ. μέλι

Καραμέλες για διακόσμηση

Διαδικασία

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αβγά και στο τέλος το μέλι. Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ. Βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Παίρνουμε διάφορα κουπάτ σε διάφορα σχήματα και κόβουμε τη ζύμη μας. Με ένα στρογγυλό κουπάτ μικρό κόβουμε το κέντρο του μπισκότου μας.

Αφαιρούμε το κομμάτι της ζύμης σε ένα ταψάκι με  μια αντικολλητική λαδόκολλα και στην τρύπα που δημιουργήσαμε βάζουμε ένα μαλακό καραμελάκι (τύπου haribo).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Τη συνταγή του Ακη Πετρετζίκη μπορείτε να τη βρείτε στο akispetretzikis.com

 

 

 

bovary

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.