Μια υπέροχη πίτα, καθαρά Χριστουγεννιάτικη, που μπορεί εύκολα να γίνει με το κοτόπουλο που έμεινε από το τραπέζι σας.

Αν δεν έμεινε τίποτα, εφοδιαστείτε με κοτόπουλο βιολογικό, χωριάτικο.

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι γάλα
  • Λίγο τυρί τριμμένο (100 γραμμάρια)
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζύμης για τάρτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρόκο αυγού για γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε ξεχωριστά τα κομμένα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα κομμένα μανιτάρια
  • Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια
  • Ρίξτε στο κοτόπουλο το κρασί και ροδίστε, αφήστε να εξατμιστεί το κρασί
  • Σε μπολ διαλύστε το αλεύρι στο γάλα και ρίξτε το στο τηγάνι με το κοτόπουλο
  • Αφήστε να βράσει για λίγο, ώσπου να πήξει -Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, ανακατέψτε, βράστε για 4-7 λεπτά, να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω όλο το μείγμα, σκεπάστε με άλλο φύλλο ζύμης από πάνω
  • Κλείστε καλά τα πλαϊνά, με πινέλο απλώστε τον κρόκο αυγού στην επιφάνεια της τάρτας
  • Ανοίξτε μια τρυπούλα στη μέση της τάρτας και ψήστε για 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει πολύ καλά

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.