Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Δεκέμβριος 23rd, 2017 by Σταματίνα

Λαχταριστός συνδυασμός για ένα νόστιμο συνοδευτικό.

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόσκονη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και το πουρέ μπανάνας και στη συνέχεια ρίξτε στη φόρμα.
  4. Ψήστε για 33-43 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Δεκέμβριος 23rd, 2017 at 14:04 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply