Πάντα υπήρχε η υποψία ότι τα iPhone επιβραδύνονται σταδιακά καθώς η Apple προωθεί νέες ενημερώσεις iOS. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι οι μπαταρίες ενός iPhone αρχίζουν να χάνουν σε απόδοση μετά από ένα διάστημα. Ίσως τώρα να έχει εντοπιστεί μια σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο.

Το Geekbench ανέφερε σε ένα blog post ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά απόδοσης μεταξύ των συσκευών iPhone 6s που εκτελούν έκδοση iOS 10.2.1 και αυτών που εκτελούν το 10.2. Αυτό το σενάριο μάλιστα παρατηρείται σε πολλαπλές περιπτώσεις.

Η Apple μέσω του TechCrunch και του δημοσιογράφου Matthew Panzarino εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση για τις θεωρίες γύρω από τη μείωση των αποδόσεων των παλαιότερων συσκευών της.

Αφορμή αποτέλεσε ο ντόρος που υπήρξε στο Reddiit και την πρόσφατη ανάρτηση του δημιουργού του Geekbench, John Poole, σχετικά με την πιθανή μείωση της απόδοσης των συσκευών που φέρουν μπαταρία με φθορά.

Η Apple λοιπόν, επιβεβαίωσε αυτή τη θεωρία.

Όπως σημειώνεται η Apple δεν επιβραδύνει τις παλαιότερες συσκευές για να αγοράζουν οι καταναλωτές τις νεότερες.

Η απόδοση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου σημειώνει πτώση με την πάροδο του χρόνου και αυτή στην πορεία δεν μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ισχύ σε περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων υπό συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, χαμηλού επιπέδου φόρτισης ή γήρανσής της. Έτσι, σε περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων είναι πιθανό η συσκευή να απενεργοποιηθεί, για να προστατευθούν τα κυκλώματά της.

«Ο στόχος μας είναι να δίνουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους καταναλωτές μας η οποία συμπεριλαμβάνει και το να διατηρούμε την διάρκεια ζωής των συσκευών τους. Οι μπαταρίες λιθίου δεν δίνουν τις σωστές αποδόσεις σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών και κάτι αντίστοιχο ισχύει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι συσκευές να κλείνουν απροειδοποίητα για να προστατέψουν την πλακέτα της συσκευής» αναφέρεται.

Η Apple σημειώνει πως κυκλοφόρησε  ένα χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SE για να ομαλοποιηθούν οι απότομες αυξήσεις της επεξεργαστικής ισχύς τους που θα οδηγούσε σε αυτόματα κλείσιμο της συσκευής. «Έχουμε μεταφέρει το χαρακτηριστικό αυτό και στο iPhone 7 με την iOS 11.2 και σχεδιάζουμε να φέρουμε κάτι αντίστοιχο και σε περισσότερες συσκευές μας στο μέλλον», σημειώνεται.

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.