Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στις νοτιότερες περιοχές της χωράς την Πέμπτη, με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά πελάγη 7 με 8 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα στα Κύθηρα στα 9 και πιθανόν 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα εμφανιστεί κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 6 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Χαλκιδικής και της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες που στην Πελοπόννησο (κυρίως στη νοτιοδυτική) θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιοδυτικά τη νύχτα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα και την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Εύβοια). Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νοτιά) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 με ενίσχυση τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα Κύθηρα 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από τα 1300 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου οπού θα σημειωθούν και λίγα χιονιά στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.