Στο 20,2% υποχώρησε η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι ποσοστού 21,1% που είχε καταγράψει το προηγούμενο  τρίμηνο και έναντι 22,6% που ήταν το ποσοστό της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 11,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Αναλυτικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.823.705 άτομα και των ανέργων σε 970.062 άτομα. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 20,2%, έναντι 21,1% του προηγουμένου τριμήνου.

Το ποσοστό μερικής απασχόλησης ανέρχεται σε 9,4%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία σε 8,7%.  Η μερική απασχόληση εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας 15-19 ετών, στη Δυτική Μακεδονία και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει λίγες τάξεις του Δημοτικού.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30-44 ετών, στο Νότιο Αιγαίο, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης υπηκοότητας.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.