Ογδοος στην κατάταξη των καλύτερα αμειβόμενων YouTubers στον κόσμο, την οποία συνέταξε το  Forbes, ο 6χρονος Ryan συγκέντρωσε πάνω από 8 εκατ. views για τα βίντεό του, σε έναν χρόνο.

Κάθε εποχή έχει τις δικές της διασημότητες. Ο μικρός Ράιαν θα μείνει στη μνήμη χιλιάδων παιδιών, ανά τον κόσμο. Σε ηλικία 6 ετών έχει ήδη περιουσία που εκτιμάται πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ.
Η συνταγή της επιτυχίας του είναι απλή. Στα 800 περίπου βίντεο που έχει ανεβάσει στο YouTube, τα οποία γυρίζονται από την οικογένειά του, ο Ράιν ανοίγει τα δώρα της ηλικίας του και τα σχολιάζει. Με αυτά τα βίντεο βρίσκεται σήμερα στην όγδοη θέση της κατάταξης Forbes των καλύτερα αμειβόμενων YouTubers στον κόσμο.


Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο βλέπουν τα βίντεό του και παρακολουθούν τα σχόλια που κάνει για τα παιχνίδια του. Το κανάλι του είναι «ένα μείγμα από αθώες και παιδικές γκριμάτσες και από μια μανία κατανάλωσης που φοβίζει», όπως έγραψε το αμερικανικό σάιτ The Verge.


Είναι η κλασική συνταγή του «unboxing» («ξεπακεταρίσματος») που κάνει θραύση στην Αμερική, στο Youtube, τα τρία τελευταία χρόνια. Κορίτσια, γυναίκες και παιδιά ξεπακετάρουν τα δώρα ή τα ψώνια τους (ακόμη και τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ), μπροστά στην κάμερα, το ανεβάζουν στο YouTube και κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ.

Το περιοδικό Forbes κατέγραψε δέκα εκατομμυριούχους YouTubers, οι οποίοι πληρώθηκαν 108 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιουνίου 2017. Πρόκειται για αύξηση 80% σε σχέση με τα κέρδη του 2016. Για να κάνει την κατάταξή του το περιοδικό Fobres βασίζεται στα νούμερα του YouTube, του Social Blade και του Captiv8, δηλαδή και σε δύο πλατφόρμες στατιστικών στοιχείων, καθώς και σε δεδομένα τα οποία προέρχονται από συνεντεύξεις με μάνατζερς, διαφημιστές, παραγωγούς και δικηγόρους.

Οι εκατομμυριούχοι YouTubers είναι πραγματικοί επιχειρηματίες και διαχειρίζονται την περιουσία τους όπως διαχειρίζεται κανείς μια επιχείρηση. Ο έβδομος στην κατάταξη του Forbes είναι ο Jake Paul, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση μάνατζμεντ για youtubers, και κερδίζει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, χάρη στην πώληση των προϊόντων. Σε έναν χρόνο κέρδισε 10 εκατομμύρια ευρώ.
Πρώτος στην κατάταξη του Forbes είναι ο DanTDM, ο οποίος μάζεψε πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ και έχει 17 εκατομμύρια κλικ. Είναι ένας νεαρός Βρετανός, 26 ετών, ο οποίος ανεβάζει βίντεο για το παιχνίδι Minecraft, το βασικό παιχνίδι βίντεο της Microsoft.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.