Είναι η πιο σπέσιαλ χειμωνιάτικη τάρτα, θα την απολαύσετε σίγουρα.

Τα κρεμμύδια γλυκαίνουν όταν ψήνονται και η κρέμα που σας προτείνω είναι ελαφριά και πολύ γευστική.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια κρεμμύδια
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
  • 2 κρόκους αυγού
  • Ζύμη για τάρτα
  • Μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λωρίδες
  • Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά
  • Ετοιμάστε τώρα την κρέμα: Ζεστάνετε το γάλα αρκετά καλά
  • Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 2 λεπτά
  • Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε να ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατέψτε δραστήρια
  • Ξαναβάλτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια -Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν και το τυρί, ανακατέψτε καλά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε μοσχοκάρυδο
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατέψτε απαλά
  • Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι, τσιμπήστε λίγο τον πάτο με πηρούνι και ρίξτε από πάνω τα κρεμμύδια
  • Ψήστε την τάρτα για 20-30 λεπτά, στους 200 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει από πάνω καλά
  • Αυτή η τάρτα είναι υπέροχη και ξαναζεσταμένη!
  • Mυστικό: Αν θέλετε να ανεβάσετε τη γεύση της τάρτας σας προσθέστε 200 γραμμάρια μπέηκον, ψιλοκομμένα και ροδίστε τα μαζί με τα κρεμμύδια

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.