Μια είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, ο δήθεν αιφνίδιος θάνατος της Κριστίν Λαγκάρντ. Ωστόσο η «είδηση» διαψεύστηκε, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Ολα ξεκίνησαν με το μήνυμα «Η Κριστίν Λαγκάρντ μόλις μας άφησε. RIP», το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι. Η φήμη πυρπόλησε κυριολεκτικά τα social media. Ενα νέο tweet κυκλοφόρησε μια ώρα αργότερα: «Πέθανε η Κριστίν Λαγκάρντ, οι συγγενείς της πολιτικού επιβεβαιώνουν». Για να δείξει μάλιστα ότι η είδηση είναι σωστή, το τελευταίο tweet συνοδευόταν με λινκ στο σάιτ Nécropédia (που διαβεβαίωνε, ωστόσο, ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πέθανε).

Η οικογένεια της διευθύντριας του ΔΝΤ διέψευσε κατηγορηματικά την «είδηση». Η ψεύτικη είδηση είχε προλάβει στο μεταξύ να κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένας ψεύτικος λογαριασμός του νέου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος ανακοίνωνε, υποτίθεται, τον θάνατο της Λαγκάρντ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να προβεί σε λακωνική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «διαψεύδεται κατηγορηματικά ο θάνατος της Κριστίν Λαγκάρντ».

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.