Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας που ουσιαστικά κατηγόρησε τα στελέχη της ΝΔ ότι κακώς νομοθετούσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ανέφερε ότι αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά:

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τέσσερις νομοθετικές αναστολές όσον αφορά τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος σήμερα θα είχαμε τελειώσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του και ο κόσμος θα είχε ως βάρος τα μισά από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Τότε οι πλειστηριασμοί θα ήταν πολύ πιο εύκολοι σε σχέση με σήμερα. Τότε ήταν πολύ πιο εύκολοι οι διακανονισμοί τώρα έχουν αυξηθεί οι τόκοι και έχει αυξηθεί και το βάρος».


Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωνε το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και αντιδρούσε σφοδρά κατά των πλειστηριασμών ο κ. Μάρδας απάντησε: «Αν η ΝΔ είχε αποφασίσει τότε να κάνει τους πλειστηριασμούς με μια τέτοια άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες που έχουμε κάνει εμείς τώρα, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ λιγότερες. Αν και εγώ πρέπει να σας πω ότι διαφωνούσα με την τότε θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση είναι που κυβερνά και η αντιπολίτευση είναι αυτή που κάνει τη δουλειά της όπως νομίζει ότι πρέπει να την κάνει. Κάποια στιγμή η όποια κυβέρνηση πρέπει να αντιλαμβάνεται το ρόλο της και η αντιπολίτευση το δικό της ρόλο».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε την συνέντευξη του κ. Μάρδα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζοντας: «Η σημερινή συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μάρδα, για τους πλειστηριασμούς, πρέπει να γίνει σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην πολιτική στο παρελθόν. Αναίσχυντοι σε όλα τους».

eleftherostypos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.